GRUPPELEDER & -SUPERVISOR
Lær at lede grupper og øge trivslen, samarbejdet og den fælles faglighed - en praksisnær og regenerativ uddannelse for ledere og konsulenter
Hvad lærer du på denne uddannelse?
På denne kombinationsuddannelse inden for gruppeledelse og fælles-superviserende tilgange lærer du at løfte grupper på et livgivende regenerativt grundlag med øko-systemiske og andre naturinspirerede principper og tilgange. Der er iøvrigt mulighed for tilkøb af kompetencegivende eksamen med ECTS-point (se nederst).
Forskning og praksiserfaring fortæller os, at velfungerende grupper især er karakteriseret ved:
Forbundethedsfølelse dvs. en værdibaseret kultur med en ledelsesstil, der fremmer fælles tillid, sammenhængskraft og psykologisk tryghed, hvor alle trives og føler sig set, hørt og værdsat
Læringsevne dvs. at gruppen med fælles-superviserende tilgange - og en støttende møde- og feedback-kultur - lærer at udvikle sig sammen på en måde, der (a) gør at gruppen fortsat tilpasser sine faglige tilgange og (b) fremmer det fælles samarbejde samt individuel vækst og trivsel
Handlingskompetence, som er gruppens evne til at bevare overblik, navigere sammen og i praksis handle på en måde som løfter de fælles resultater
I en tid præget af kompleksitet og høj foranderlighed, opstår sådanne grupper ikke tilfældigt. De kræver ledere og konsulenter, der fungerer som inspirerende gartnere med stærke '3R'-kompetencer (regenerative relations- og refleksionskompetencer) og, hvor gruppen opleves som et levende økosystem. Alt dette lærer du på vores uddannelse, hvilket betyder, at du øger evnen til at:
1. Relationskompetencer: Skabe et kommunikationsmiljø med psykologisk tryghed og følelsen af at blive set, hørt og værdsat. Facilitere en kultur med dialoger, hvor gruppemedlemmerne autentisk kan dele tanker og følelser. Udvikle en værdibaseret relationskultur, der fremmer trivsel og velfungerende samarbejder.. Bruge regenerative principper til at opbygge relationer, der vokser og udvikler sig.
2. Refleksionskompetencer: Facilitere livgivende refleksionsprocesser, der hjælper gruppen med at lære af erfaringerne. Benytte fælles-superviserende metoder til at styrke læringsprocesserne og gruppens resiliens. Skabe en kultur for feedback og kontinuerlig forbedring i takt med, at virkeligheden ændrer sig. Fremme individuel og kollektiv vækst gennem refleksion med regenerative principper..
3. Regenerative kompetencer: Navigere i komplekse situationer ved at tænke og handle holistisk, øko-systemisk og i forbundethed. Arbejde med regenerative principper og tilgange, så gruppens udviklingskompetence styrkes. Facilitere livgivende regenerative gruppeprocesser, der styrker gruppens agilitet og resiliens. Anvende naturinspirerede principper til at skabe et produktivt og bæredygtigt arbejdsmiljø
I en stigende kompleks og foranderlig virkelighed, findes der ofte ikke ét rigtigt svar på vigtige faglige og relationelle udfordringer og muligheder. Det betyder at man i rollen som leder og som supervisor ofte ikke er den, der har svarene, men i stedet sammen med gruppen skal finde frem til de bedste svar. Med andre ord skal ledere og konsulenter i stigende grad arbejde mere fælles-superviserende, hvilket du lærer på uddannelsen. Dermed styrker du ikke kun dine kompetencer, men også din identitet og fremtidsmuligheder som leder af grupper og som supervisor.
Få mere information
Du kan få mere information ved at sende en email til underviser Michael Stig Ørbech
Hvordan foregår denne udddannelse, hvad kræver det og hvad koster det?
Forløbet afholdes på et hold med max. 12 deltagere. Der er fire involverende undervisningsindkald; heraf tre som eksternt og ét afsluttende som internat. Dertil afholdes tre halvdages faglig online undervisning. Derudover vil der være læsning af pensum, og træning af det lærte mellem indkaldene, både i din dagligdag og sammen med din træningsgruppe.
Forløbet er et dybdegående og personligt udviklingsforløb, som kalder på at du er nysgerrighed, klar til at lære nyt, villig til at arbejde med dig selv og åben over for konstruktiv feedback. Der er fokus på aktiv deltagelse, og du skal derfor være indstillet på at være tilstede mindst 80% af undervisnings- og træningstiden. Undervisningen er involverende med et passende mix af oplæg. træning og refleksion over læringen. Efter fuldendt forløb vil du kunne kalde dig “certificeret Gruppeleder & -Supervisor med diplom”.
Prisen for uddannelsen på det generelle spor er 29.750 kr. (momsfritaget). Prisen dækker undervisning på de fire indkald (af hver to dage), de tre halve online undervisninger, ophold og forplejning i undervisningstiden samt deltagerdiplom. Dertil skal forventes et mindre beløb til egen litteraturanskaffelse (bøger oplyses ved tilmelding).
Udover det generelle spor afholdes ECTS-sporet på samme hold, med samme undervisning mv.. - ECTS-sporet kan tilkøbes med et tillægs-gebyr på 4.950 kr (momfritaget). ECTS-sporet foregår i et samarbejde med Center for Diplomledelse, idet dele af undervisningsindholdet på Gruppeleder og -Supervisor svarer til det tonede forløb ”Den Regenerative Gruppeleder”, som dækker modulet Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling (10 ECTS) på Diplomuddannelsen i Offentlig Ledelse (DOL). - ECTS-sporet giver lettere adgang til at ansøge om og få offentlig kompetencefonds-støtte til at dække ca 2/3 af den samlede uddannelsespris.. Hvis du kommer på ECTS-sporet på uddannelsen, får du tillige adgang til gruppe-vejledningsdagen, to individuelle vejledningssessioner (online) med underviseren samt, hvis eksamen tages og bestås, diplom fra Center for Diplomledelse og 10 ECTS-point. Der skal forventes et beløb til ekstra litteraturanskaffelse, hvis der ikke lånes fra et bibliotek. Iøvrigt: Et DOL-modul giver merit-ret til tilsvarende modul på diplomuddannelse i ledelse (DIL). - Kontakt underviseren for mere information, hvis du vil vide mere om ECTS-sporet.
Første skridt ved interesse eller tilmelding er blot at kontakte underviser Michael Stig Ørbech på michael@temene.dk. Herefter aftaler vi en uformel samtale telefonisk eller online, hvor du kan afklare de spørgsmål du måtte have og Michael kan samtidig vurdere om du har mulighed for at blive optaget.
Hvornår og hvor afholdes det næste forløb?
Uddannelsen indeholder tre 2-dages eksternatindkald (kl 9:30-16:30 hos Funders v Fredb. Have), et 2-dages internatindkald på Kragerup Gods (start kl 10, slut kl 16) , tre halvdage (online undervisning) samt træning i træningsgruppe (mødes min.. 3 gange) og i egen hverdag. Datoerne for indkaldene på det næste hold er:
Indkald 1: 19.-20. august 2025 (Funders)
Indkald 2: 30. sept.- 1. okt. (Funders)
Indkald 3: 3.-4. november 2025 (Kragerup)
Indkald 4: 15.-16. december 2025 (Funders)
Datoerne for online-undervisning samt træningsgruppe-møderne aftales i forbindelse med første indkald, hvor også ekstra datoer for deltagere på ECTS sporet aftales.
Der tages forbehold for justering af datoer afhængig af antal tilmeldinger og force majeure (fx corona-nedlukning).
Tre indkald afholdes som eksternat i den hyggelige atmosfære hos Funders ved Frederiksberg Have. Et indkald afholdes som internat på Kragerup Gods.
Lyt med:
Michael Stig Ørbech – Hvorfor blive uddannet Gruppeleder & -Supervisor?
Jeg vil gerne høre mere eller har spørgsmål
-
"Michael er en facilitator med høj troværdighed og integritet, der giver ham en særlig evne til at lære fra sig og gøre materialet let omsætteligt direkte i praksis og hverdag. Helt klart et kursusforløb, der har gjort en forskel."
Ulla Varneskov
Chefkonsulent, Vejle Kommune -
"Jeg har fået en uddannelse, der går under huden, øger bevidstheden og kvaliteten i både arbejdsliv og privatliv. Jeg har fået evner til at gøre mit arbejde bedre, men samtidig være sig selv tro."
Jesper Thøger Michelsen
Viceskoleleder
Video-testimonials
Hvad tidligere deltagere siger
Mie Døvling Andersen
Mia Rasmussen
Lene Winther Grøndahl
Tove Bech Kofoed
Rikke Klauman Krøyer