N A T U R C O A C H – U D D A N N E L S E N

〰️

N A T U R C O A C H – U D D A N N E L S E N 〰️

N A T U R C O A C H –
U D D A N N E L S E N

P.t. 2 pladser tilbage. Er den ene til dig?
Vi starter 20. april 2024

Naturcoach

Certificeret uddannelse
– lær at holde dine professionelle samtaler udendørs

Denne uddannelse er for dig, der elsker naturen, og ønsker at lære, hvordan naturen og coaching kan styrke de samtaler du har i dit arbejde og liv i øvrigt. Du arbejder f.eks. som leder, konsulent, pædagog, lærer, terapeut, psykolog, jobkonsulent, HR partner eller er selvstændig. (Udover den generelle linje i 2024, udbydes forløbet også som ECTS-linje på samme hold i 2025, Læs mere nedenfor..)

Hvad er en Naturcoach - og hvorfor blive det?
En Naturcoach er uddannet til afholde professionelle coachsamtaler med naturen som en form for tredje samtalepartner. Der er flere gode grunde til at blive Naturcoach. For det første, er vi alle på vej ind i en ny regenerativ bæredygtigheds-tid, hvor en dybere relation og forbundethed med naturen er afgørende. Det bidrager Naturcoachen til.

For det andet, viser erfaringen, at udbyttet af de professionelle samtaler ofte kan øges ved at lægge disse ud i naturen når muligt. Der er i de senere år kommet forsknings-resultater, som fortæller, at der er store relationelle og personlige (psykiske og fysiske) fordele ved, at vi opholder os mere i naturen.

For det tredje lærer du de færdigheder, der skal til for, at du kan arbejde som coach både inden- og udenfor. Disse færdigheder kan du tilpasse og anvende i dine andre arbejdsroller som fx leder, konsulent mv. Når udbyttet af de professionelle samtaler på den måde øges, så kommer det også arbejdspladsen til gode..

For det fjerde, er forløbet for de fleste deltagere en dyb personlig udviklingsrejse. Og endelig bliver du en del af et stadig større netværk af naturcoaches.

Samlet set, lærer du et repertoire af både coach- og naturbaserede metoder, som du kan anvende og tilpasse til din egen praksis.

Datoer for næste hold

HOLD NC-24

Indkald 1: Naturretreat d. 20.-22. april. 2024, Naturgården Frejas Sal, Langeland, start lørdag kl 10, slut mandag kl 16:30

Indkald 2: Naturdøgn d. 1.-2. juni 2024, Nationalpark Skjoldungernes Land, start lørdag kl.10, slut søndag kl. 10

Indkald 3: Naturdag d. 21. juni 2024 , Nationalpark Kongernes Nordsjælland, start kl 10 og slut kl 17

Indkald 4: Naturdøgn d. 24.-25. august 2024 , Nationalpark Skjoldungernes Land, lørdag kl.10, slut søndag kl. 10

Indkald 5: Naturdag d. 13. september 2024, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, start kl 10 og slut kl 17

Indkald 6: Naturretreat d. 5.-7. oktober. 2024, Naturgården Frejas Sal, Langeland, start lørdag kl 10, slut mandag kl 16:30

Lyt med:

Michael Stig Ørbech og Jesper Thøger Michelsen om Naturcoach-uddannelsen

Udtalelse v/Flemming Møldrup, DR livsstilsekspert, reklamemand og foredragsholder

Hvad er målene med uddannelsen?
Det ene mål med forløbet, at du bliver en god samtalepartner og coach, ude som inde! Det andet mål er, at du lærer, hvordan naturen på forskellig vis kan indgå aktivt i samtaler. Det tredje mål med forløbet, er at du lærer at blive naturcoach på et regenerativt grundlag.

Ordet regenerativ betyder at genskabe. Som naturcoaches ønsker vi, at vi mennesker genskaber den forbundethed til naturen, til os selv og til hinanden, som det moderne travle samfund har haft tendens til at afkoble os fra. Vi ved , at kernen i et fremtidigt bæredygtigt samfund bygger på, at vi får gendannet de følelsesmæssige bånd til naturen. For vi passer først rigtigt på noget eller nogen, når vi mærker betydningen i vores hjerter. Det gør vi i praksis ved så vidt muligt at flytte vores coachende samtaler udendørs og ved aktivt at involvere naturen i samtalerne. Hvis du kan mærke at dette er sandt og vil være med til at gøre den forskel, så er uddannelsen givetvis noget for dig.

Hvad får du på uddannelsen?

  • Forståelse, modeller, metoder og konkrete redskaber til at være en god coach og samtalepartner, både inden- og udendørs som naturcoach

  • To Naturretreats på Langeland, to Naturdøgn i Nationalpark Skjoldungernes Land og to Naturdage i Nationalpark Kongernes Nordsjælland, hvor forplejning er med økologisk og vegetarisk mad. I alt 12+ undervisningsdage.

  • Deltagelse på et lille hold (max 12 deltagere) med plads til tryghed, feedback og netværksdannelse

  • Undervisere med mange års erfaring og høj faglighed

  • En del af en træningsgruppe og senere et levende netværk med årlige workshops

  • Lærer forskellige udviklings- og fordybelsespraksisser såvel som meditationsformer (siddende og bevægende) og skaber egen meditationspraksis

  • Udelivsfærdigheder og forståelse for naturens og coachens muligheder i dit arbejds- og privatliv

  • Frirum fra en travl hverdag, hvor du oplever fagligt fællesskab, naturglæde- og forbundethed

  • Mulighed for at ansøge om kompetencefondsstøtte - og i 2025 ansøge om at deltage på ECTS-linjen (et tonet diplomleder-valgmodul på DOL udbudt af Center for Diplomledelse)


Hvem er underviserne?
Underviserne er Michael Stig Ørbech og Jesper Thøger Michelsen. Michael er en meget erfaren coach-træner, idet han i mere end 18 år har uddannet coaches, herunder i mange år på Københavns Professionshøjskole (KP). Desuden er han forfatter til flere af grundbøgerne på uddannelsen og har i mange år arbejdet med naturen som basis for menneskelig udvikling. Jesper er naturcoach, tidl. skoleleder og naturentusiast. I dag arbejder han dagligt med naturcoaching med familier og unge.

Hvem tager uddannelsen?
Vi har uddannet coaches siden 2005 og naturcoaches siden 2020. Alle deltagere har haft erhvervserfaring og en grunduddannelse. Fælles for vores naturcoaches har været interessen for at få naturen mere ind i livet og arbejdslivet, og bidrage til en større forbundethed indadtil og udadtil. Alle har arbejdet med enten at integrere læringen i deres nuværende arbejdsliv, eller undersøge og tage de første skridt ind i et mere ønskværdigt liv og arbejdsliv. Deltagerne er kommet fra både det private og det offentlige. Vi har blandt andet haft deltagere, der har været ledere, konsulenter, jobkonsulenter, undervisere, psykologer, pædagoger, lærere, mediefolk, sygeplejersker og andre fra sundhedsvæsenet. Alle er det engagerede og reflekterende mennesker, der arbejder med og skal skabe succes gennem og med andre mennesker.

Hvad koster det og hvordan tilmelde den generelle/ECTS linjen ?
Prisen på den generelle linje er 27.500 kr. inkl. undervisning, certificering, ophold og enkel forplejning. Beløbet er momsfrit, og du kan betale på én gang eller aftale betaling i op til tre rater. Til prisen skal påregnes egen anskaffelse af grundbøger (ca. 1.200 kr).

Note. (1) Hvis du er privatbetalende, så vær opmærksom på, at din arbejdsgiver evt. kan lave en bruttolønsordning, hvorved uddannelsens pris bliver tæt på halveret for dig (du kan læse om det på SKATs hjemmeside). (2) Du kan ansøge om at blive Naturcoach på en kommende ECTS-linje i 2025 udbudt af Center for Diplomledelse, hvor Temene står for undervisningen. Dermed kan du bedre kvalificere til kompetencefondsstøtte. ECTS-linjen i 2025 gennemføres på samme 2025 hold som den generelle naturcoach-linje, og er et tonet diplomleder-valgmodul (5 ETCS, coaching-modulet, DOL). Bemærk dog, at selvom ECTS-linjen udbydes, så oprettes/gennemføres ECTS-linjen først ved min. 5 tilmeldte “ECTS-deltagere” . Den samlede pris på ECTS-linjen koster lidt mere (32.500 kr), da den inkluderer ekstra administration hos Center for Diplomledelse samt ECTS-givende eksamen. Kontakt os evt. for mere information. 

Bemærk: Tilmelding foregår efter en optagelsessamtale. Tilmelding er bindende, men du kan dog annullere din tilmelding skriftligt og uden begrundelse inden for 14 dage fra tilmelding. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter datoen for din tilmelding. Benytter du din fortrydelsesret inden for fristen, refunderes du det fulde beløb. Betaling af fremsendt faktura skal have fundet sted før uddannelsesstart. Der tages forbehold for, at dato for indkald kan blive flyttet ved undervisers sygdom, ved tilmelding under 7 deltagere eller ved force majeure (fx vejrlig, pandemi mv).

Mette Højby Germansen, leder, naturhøjskole
Naturcoach

Simon Elsborg Nygaard, psykolog, forfatter
Naturcoach

Lisbet Lentz, tidl. kommunal velfærds-direktør samt næstformand KFUM-spejderne
Naturcoach

Lone Lykker Marker, tidl. arbejdsmarkedschef
Naturcoach

Hvordan forløber uddannelsen (programmet)?
INDKALD 1: NATURRETREAT - INDFØRING I REGENERATIV NATURCOACHING
På vores første Naturretreat lærer du om de grundlæggende faglige færdigheder i coaching og naturcoaching. Du lærer om det regenerative mindset og påbegynder arbejdet med træning af personlige færdigheder i mindfulness samt stemnings- og sansearbejde i naturen. Din træningsgruppe etableres. 

INDKALD 2: NATURDØGN - PRAKTISK NATUR-VÆRTSKAB I: FRILUFTSFÆRDIGHEDER, -MULIGHEDER OG ”FINDE-HVILEN-I-ROLLEN”
På Naturdøgnet lærer du grundlæggende færdigheder i at være i naturen, alene og med en fokusperson. Du arbejder personligt med færdighed i at holde og anvende naturrummet i samtalen og de muligheder som fx mørke, vand, kulde og mindfulness stemningsmæssigt kan bidrage med. Du får også feedback på din coaching med din træningsgruppe.

INDKALD 3: NATURDAG - NATURCOACHENS SYMBOLARBEJDE
På Naturdagen lærer du som coach at arbejde med symboler og eksternalisering af indre og ydre forhold. Du arbejder med naturen som hjælp for at strukturere og fremadrette dine samtaler.

INDKALD 4: NATURDØGN - PRAKTISK NATUR-VÆRTSKAB II: AT FACILITERE GRUPPER I NATUREN
På Naturdøgnet arbejder vi med værtskab for grupper i naturen. Du lærer at facilitere læring gennem sanseoplevelser, samtaler og fælles fortællinger. Vi trækker tråde til arbejdslivet, herunder pædagogisk arbejde i naturen. Fokus er på positiv fremadrettethed, metoden er teambonding, frem for teambuilding. Du får også feedback på din coaching med din træningsgruppe.

INDKALD 5: NATURDAG - OVERBEVISNINGS- OG KONGRUENSARBEJDET MED NATUREN SOM LÆREMESTER
På Naturdagen lærer du som coach at arbejde med din fokuspersons overbevisninger, dit eget og din samtalepartners ståsted i livet. Vi inspirerer til at arbejde med naturen som læremester, når du ser på problematikker og finder løsninger.

INDKALD 6: NATURRETREAT - FORBUNDET MED NATURENS VISDOM
På dette sidste Naturretreat arbejder vi med at integrere hele uddannelsens teori, færdigheder, fagligheder og metoder i et samlet hele. Vi arbejder med dybere niveau af forbundethed med naturen gennem sansning, fordybelse, meditation og fortidens visdom.  Vi bliver certificeret, evaluerer og fejrer!

IMELLEM INDKALDENE afprøver du og træner det lærte stof med din træningsgruppe (dvs. medstuderende som du møder første gang på Indkald 1) og senere med egne samtalepartnere. Desuden læser du fagstof og sender en statusrapport til underviserne før hvert indkald. - At lære at blive naturcoach handler ikke blot om at erhverve sig de rette forståelser og redskaber, men forløbet er i lige så høj grad en personlig udviklingsrejse, hvor du er parat til at arbejde med dig selv, dine overbevisninger om dig selv, andre og naturen, og omsætter læringen i praksis.

Jeg vil gerne vide mere eller har spørgsmål

Jeg vil gerne vide mere eller har spørgsmål

Video-testimonials

Hvad tidligere deltagere siger

Steen Aagaard Pedersen, Fælles tillidsrepræsentant
Naturcoach Uddannelsen

Sanne Juel
Naturcoach Uddannelsen

Mie Hovbank, Cand.merc.psychology
Naturcoach Uddannelsen

Hannah Haansbæk Rasmussen og Lonnie Rørstrøm Kristensen
Naturcoach Uddannelsen

Det ser spændende ud